Alpha-cursus

Wij zijn enthousiast over alles wat God ons geeft en willen dat niet voor onszelf houden. Daarom organiseren wij regelmatig de Alpha-cursus: een ontspannen manier om rond een maaltijd, presentatie en gesprekken de basis van het christelijk geloof met elkaar te ontdekken en te bespreken.
 
Wereldwijd hebben ruim 29 miljoen mensen in 169 landen een Alpha-cursus gevolgd. In Nederland zijn dat ruim 250.000 mensen.
 

Wat is de Alpha-cursus?

Dat is een ontspannen manier om te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt.
Dat is de Alpha-cursus.

De cursus wordt op 10 (per seizoen wisselende) avonden gegeven. Ook wordt er, op een zaterdag of in een weekend, een keer een themadag of een themaweekend gehouden. 

Elke week kom je met een groep bij elkaar om samen te eten en om vragen rond God en geloof te bespreken. Wat is de zin van het leven? Wat gebeurt er als we sterven? Bestaat God wel? Wie is Jezus? Ongetwijfeld heb je zelf vragen, er is alle ruimte om deze te bespreken.
 

Voor wie?

De Alpha-cursus is voor iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof. Of je nou al jaren christen bent en wilt nadenken over wezenlijke zaken, of dat je zoekend bent naar meer. Als je interesse hebt om samen met anderen op ontdekkingstocht te gaan, bieden wij die mogelijkheid door de Alpha-cursus!
 

Waar en wanneer

Vorig jaar is er een Alpha-cursus in de Goede Herderkerk geweest. We houden je hier op de hoogte wanneer er weer een Alpha-cursus in de Goede Herderkerk wordt gegeven.
Natuurlijk kun je ons altijd contacten: Marco Hofland, 06 40 43 77 24,
e-mail: alpha.haarlem@cgkhaarlem.nl.

Er is altijd een Alpha-cursus in de buurt.
Kijk voor (andere) cursussen ook op https://alpha-cursus.nl/vind-een-cursus/.
 

Kosten

De cursus is gratis. 
 

Informatie 

Wil je meer weten? Neem dan contact op (zie hierboven). 
Bezoek ook eens de website van Alphacursus Nederland. Op deze site vind je verhalen van deelnemers. 

Vragen over God, geloven, kerk?

Vragen over God, geloven, kerk?

Wat is de kerk? Een plek waar mensen elkaar ontmoeten om over God te spreken? Een plek waar God tot mensen spreekt? Of beide misschien. Lees verder »