Open Herberg

De Open Herberg – maaltijden

De Goede Herderkerk wil een Open Herberg zijn voor gemeenteleden én voor buurtgenoten. Daarom organiseren we elke maand een gezamenlijke maaltijd. De maaltijden zijn opgezet om in een gezellige en huiselijke sfeer gemeenteleden en buurtgenoten met elkaar in contact te brengen, maar ook om mensen met een smalle beurs een ‘uitgaansgevoel’ te geven.

De maaltijd

We serveren een maaltijd van goede kwaliteit, drie gangen in buffetvorm, en een gevarieerd menu zodat iedereen iets kan vinden wat in de smaak valt. De maaltijd wordt geopend met gebed en er wordt uit de Bijbel gelezen of verteld.

Data

Eenmaal per maand, meestal op de laatste vrijdag van de maand. Soms wordt hier van afgeweken om praktische redenen. Let daarom op de informatie op de website (agenda) of het mededelingenkastje aan de kerk.

Kosten, opgave en contact

We vragen een bijdrage van € 5,- p.p., voor wie dit bezwaarlijk is hebben we een regeling in overleg. Opgave is verplicht vanwege het beperkte aantal plaatsen en voorbereiding van de maaltijd. Geeft u ook uw eventuele dieetwensen aan zoals zoutloos of vegetarisch?

Coördinatie: Corrie & Dick Nieuwenhuis, d.nieuwenhuis@chello.nl of tel. 06 46 28 09 19. U kunt ook binnen lopen op dinsdagmorgen.

De Open Herberg – koffie drinken & hulp

Elke dinsdagmorgen is er in de Goede Herder Kerk uitdeelpunt van voedselpakketten door de Voedselbank Haarlem e.o. Het gebouw is dan ook open van 10.00-12.30 uur om in een huiskamersfeer een kopje koffie of thee te drinken en in contact te komen met andere aanwezigen.

Hulp

Heeft u hulp nodig? Laat het ons weten. Bijvoorbeeld wanneer u geen boodschappen kunt doen wegens ziekte of extreem weer of klusjes in en om het huis waar een vakman niet voor komt of u die niet kunt betalen. Wilt u leren computer en internet te gebruiken? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

Wij kunnen u ook ondersteunen bij het invullen van formulieren of de weg wijzen naar gemeentelijke of maatschappelijke instanties.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Wij horen dat graag!
Coördinatie: Dick Nieuwenhuis, d.nieuwenhuis@chello.nl of tel. 06 46 28 09 19. U kunt ook binnen lopen op dinsdagmorgen. 

Contact

Goede Herderkerk [Route & grote kaart]
Rechthuisstraat 9
2024 EC Haarlem
tel. 023 - 5 27 16 44