Kerk en corona

Hoe gaan we als Goede Herderkerk om met de nieuwe realiteit, met de regels, beperkingen én hoe benutten we de mogelijkheden?
Wat kunt u, kun jij van ons verwachten? En wat verwachten wij van onze leden en bezoekers? Met als doel om onze missie ‘Open voor Jou’ te blijven vervullen. Op deze pagina vindt u (steeds meer) informatie hierover.
 
Op dit moment is het mogelijk om een kerkdienst bij te wonen in de Goede Herderkerk. Ook kunnen deze diensten zowel live als later worden beluisterd en bekeken (zie ook de links rechts en hieronder).
Iedereen kan de kerkdiensten in de Goede Herderkerk bijwonen zonder aanmelding vooraf. Het is daarbij belangrijk dat iedereen bewust zelf de afweging maakt of het verstandig is de diensten te bezoeken.
19 november 2021: Vanwege de verslechterde coronasituatie is het wel nodig dat we ons samen aan bepaalde afspraken en maatregelen houden:
- We houden weer 1,5 meter afstand van elkaar en geven elkaar de ruimte. Dit doen we bij binnenkomst en vertrek, maar ook bij het plaatsnemen in de banken en op het plein buiten. We vragen aan iedereen die de diensten bezoekt om hier zelf goed op te letten. Ook al vind je het voor jezelf niet nodig om afstand te houden, doe het dan voor de ander voor wie het wel belangrijk is. We hebben de banken wat verder uit elkaar gezet om het afstand houden ook mogelijk te maken.
- Bij het vertrekken uit de kerk vragen we iedereen natuurlijk om even op elkaar te wachten, om elkaar de ruimte te geven, en om gebruik te maken van alle uitgangen om de drukte te spreiden.
- We kunnen na de dienst helaas geen koffie en thee meer schenken. Wel is het mogelijk om elkaar na de dienst buiten te ontmoeten en met elkaar na te praten. We hopen op goed weer.
- Bij verplaatsingen binnen het kerkgebouw (denk aan binnenkomst en vertrek) verzoeken we iedereen om weer een mondkapje te dragen.
- De garderobe blijft buiten gebruik. Verzoek aan iedereen: Graag jassen mee de kerk in nemen.
- We ventileren zoveel mogelijk (enkele ramen en de schuifdeuren zijn open), dus de temperatuur van de kerkzaal kan wat lager zijn, en dan is een jas misschien best welkom.
- Het blijft ook in de kerk nog steeds belangrijk dat we ons houden aan de overige basisregels van corona: Handen wassen, en thuis blijven bij klachten die kunnen wijzen op corona. Bij de ingang van de kerk kan iedereen zijn/haar handen reinigen, laten we dat allemaal ook doen.
- De zondagsschool en de crèche gaan door zoals we de laatste weken gewend zijn.
 
Informatie van en voor onze kerken over ontwikkelingen rond het coronavirus. Actuele informatie, contacten met de overheid, tips en een nieuwsbrief. 
https://cgk.nl/corona/ 
 
Oude informatie (gedateerd): 

Laatste online kerkdienst

Enkele meest recente online kerkdiensten staan hier

Luisteren en kijken

Luister een dienst terug, of luister live mee.

This text will be replaced


Laatste kerkdiensten terugkijken.