The Psalm Project - concert op 18 maart

Tekst verkleinenTekst vergroten
Tekstgrootte:
0 reacties
donderdag 3 maart 2022

The Psalm Project komt op 18 maart naar Haarlem!

The Psalm Project hoopt op vrijdag 18 maart naar de Goede Herderkerk in Haarlem te komen om een concert te geven met veelal akoestische nummers en hoopt u allen op het adres Rechthuisstraat 9, 2024 EC Haarlem te verwelkomen.
Het concert begint om 20:00 uur en kaarten voor deze avond zijn te bestellen via de website van Zingen in de Kerk: https://zingenindekerk.nl/evenementen/the-psalm-project-1/ en kosten € 5,- voor kinderen t/m 12 jaar en € 10,- voor volwassenen.
De opbrengst van deze avond gaat naar de hulpverleningsprojecten van Kerk in Actie.

Meer info over deze projecten kunt u vinden op: https://kerkinactie.protestantsekerk.nl/projecten/.

Meer over The Psalm Project:

Al eeuwenlang worden Psalmen gezongen. Liederen die je meenemen door het leven en vertellen over de relatie tussen God en mens. The Psalm Project bewerkte de bij velen bekende melodieën van het Geneefs Psalter tot hedendaagse composities en schrijft daarnaast steeds vaker eigen liederen die geïnspireerd zijn op de Psalmen. Daarbij laten ze zich ook graag inspireren door collega artiesten in binnen- en buitenland.

In 2009 bracht The Psalm Project haar eerste CD ‘Psalmen 2e druk’ uit met uitsluitend bewerkingen van het Geneefs Psalter. Er kwam al snel een tweede album uit. Psalmen Unplugged werd in samenwerking met de Evangelische Omroep geproduceerd en ook dit album bevat arrangementen op de in Nederland zo bekende melodieën, maar dan net in een ander jasje. Eind 2012 komt het derde album ‘Ik roep tot U’ uit met elf nieuwe arrangementen waaronder Psalm 68, Psalm 75 en Psalm 136 maar nu ook voor het eerst met eigen composities.

In het najaar van 2015 wordt het vierde Nederlandstalige album ‘Witter dan Sneeuw’ gepresenteerd. De gelijknamige titelsong werd opgenomen in de Opwekkingsbundel. The Psalm Project is regelmatig te beluisteren tijdens concerten en radio- en televisie uitzendingen.

Kyrie (2021) is de titel van de eerste EP van The Psalm Project. Een overwegend akoestisch album waarin wordt teruggegrepen op een pure vorm van aanbidding. Veel zeggen met weinig woorden. Woorden die al decennia worden gebruikt om God te eren en hun oorsprong vaak vinden in de Psalmen. Kyrie (Heer, ontferm U), Sanctus (Heilig, heilig, heilig), Gloria, Credo (Dank U, voor het Leven) en Agnus Dei (Waardig is het Lam) worden aangevuld met twee prachtige bewerkingen van Psalm 1 (U bent bij mij) en Psalm 42 (Heer, ik roep vanuit het dal).
Kyrie is een album waarin onze afhankelijkheid en ontzag voor God die heilig en almachtig is centraal staat. Het album wil mensen bemoedigen in deze onzekere tijden. “Gelukkig is de mens met ontzag voor de Heer (Psalm 112:1).”

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer op dit artikel

Naam :
E-mail adres :
Reactie
 
Onthoud mij