Vieringen in de Stille Week

Tekst verkleinenTekst vergroten
Tekstgrootte:
0 reacties
woensdag 9 april 2014
In de week vóór Pasen willen we u uitnodigen om tijdens korte vieringen stil te worden en stil te staan bij het lijden van Christus. 
 
Het thema deze week is “Het proces tegen Jezus”. 
Het proces tegen Jezus stelt ons nog steeds voor grote raadsels. Heeft Jezus – volgens de Joodse wetgeving - wel een eerlijk proces gehad? Wie heeft Hem eigenlijk ter dood veroordeeld? Dragen de Joden de schuld aan de dood van de rabbi van Nazaret? En hoe is de merkwaardige gang van zaken van het proces voor Pontius Pilatus verklaarbaar? 
Op deze vragen proberen we in deze Stille Week een antwoord te vinden. 
 
Het bijwonen van de vieringen is een manier om tot persoonlijke bezinning te komen. In de vieringen is ruimte voor stilte, meditatie, zang en muziek. De vieringen beginnen om 19:30 uur en duren niet langer dan een half uur. 
 
De vieringen worden georganiseerd door vier kerken uit Haarlem en Heemstede: de Fonteinkerk, de Goede Herderkerk, de Petrakerk en de Wilhelminakerk. 
 
We willen iedereen uitnodigen om deze vieringen (op maandag 14 tot en met donderdag 17 en zaterdag 19 april 2014) mee te beleven. 
 
De vijf vieringen worden tegelijk op de volgende locaties gehouden: 
Goede Herderkerk, Rechthuisstraat 9, Haarlem
Petrakerk, Limburglaan 3, Heemstede
Op donderdag 17 april wordt tijdens de viering in de Petrakerk het avondmaal gevierd. 

Op Goede Vrijdag 18 april is iedereen ook welkom bij kerkdiensten die op verschillende locaties gehouden worden. Hiervoor zijn de websites van de diverse kerken te raadplegen: 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer op dit artikel

Naam :
E-mail adres :
Reactie
 
Onthoud mij